Tražimo suradnju s Gradom kod donošenja planova.

Sviđa ti se ova priča?
pošalji ostalima.

Pitanje postavljeno

10. listopada 2021.


Poštovani gospodine gradonačelniče!
Kao novi predsjednik vijeća gradske četvrti „Miljenko Granić“ pregledao sam programe rada moje GČ za proteklih 10 godina i vidio da su uglavnom isti iz godine u godinu. Pitao san kolege koji su bili vijećnici GČ proteklih godina o tome. Rekli su mi da se uglavnom ništa nije realiziralo iz godišnjeg plana pa se sve prenosilo u plan za slijedeću godinu i tako 10 godina.
Pogledao sam i program rada za ovu godinu kojeg je donijelo prethodno vijeće. Nažalost se i iz ovogodišnjeg programa nije realiziralo gotovo ništa.
U programu građenja komunalne infrastrukture na području grada Velike Gorice za 2021. godinu ne nalazi se niti jedna stavka iz programa naše GČ a nalazi se izgradnja jedne ulice u našoj GČ a koja nije bila u našem programu.
Mi vijećnici gradske četvrti prva smo razina upravnog sustava Republike Hrvatske. Najbliže smo stanovnicima naše četvrti i zato znamo što je najbitnije u našoj GČ. Izabrani smo da to prenosimo Gradu i tako doprinosimo razvitku naše domovine.
Normalno je da Grad kod donošenja planova konzultira i koliko je moguće uvažava prijedloge iz programa gradskih četvrti.
Stoga molimo za bolju suradnju kod planiranja. Mi ćemo svoje prioritete dostaviti Gradu. Očekujemo da nam Grad odgovori na naše prijedloge te obrazloži ukoliko se neki prijedlozi ne mogu realizirati.
Isto tako očekujemo da nas Grad konzultira kada planira radove u našoj GČ a nisu bili dio našeg plana.
Molimo vas da čim prije predložite datum sastanka na kojem bismo dogovorili efikasnije načine suradnje.
Molim vas javite nam jeste li suglasni s našim prijedlozima te nam javite što će se poduzeti u vezi ovog i kada.
Sa štovanjem
PREDSJEDNIK VIJEĆA
Igor Fiolić