Djelatnicima Grada nije prikladno poslati obavijesti građanima na 4 adrese jer je to velik broj?

Sviđa ti se ova priča?
pošalji ostalima.

Pitanje postavljeno

8. studenog 2021.

Poštovani gospodine gradonačelniče!
Građani moje GČ već godinu dana ukazuju na problem izgradnje tri stambene višeobiteljske građevine na adresi Zagrebačka 94. Građevine se grade na međi prema Centru za odgoj i obrazovanje Velika Gorica a prozori jedne strane zgrade udaljeni par metara gledaju direktno na igralište i park Centra. Time nestaje privatnost štićenika Centra. Smatramo da bi ravnateljica Centra trebala štititi interese imovine RH i očitovati se ali ona ne odgovara na upite.
Smatramo da postupak izdavanja građevinske dozvole nije bio u skladu sa zakonom jer neposrednim susjedima nije omogućeno podnesti žalbu u zakonskom roku (nisu dobili obavještenja).
Susjedi su preko odvjetnika pokrenuli postupak i zatražili poništenje građevinske dozvole.
Sud je podijelio postupak na tri postupka – jedan za svaku česticu. Susjedi su dobili odgovor grada Velike Gorice da je razlog što susjedi nisu osobno obaviješteni neprikladnost dostave i korona.
Svaka od čestica ima manje od 10 susjednih parcela a jedna od njih ima za susjede samo 3 obiteljske kuće i Centar.
Molimo vas javite nam jeste li suglasni s postupkom djelatnika Grada koji su izjavili u sudskom procesu da odgovornim djelatnicima Grada nije prikladno poslati obavijesti građanima na 4 adrese jer je to velik broj.
Radi se o jako bitnom problemu za te građane a odgovorne osobe u Gradu ne mogu poslati obavijesti na 4 adrese. Što drugo možemo očekivati od odgovornih osoba u Gradu ako im je previše slati 4 obavijesti?
Ako niste suglasni s ovakvim postupkom djelatnika Grada molim vas javite nam što ćete poduzeti.
Sa štovanjem
PREDSJEDNIK VIJEĆA
Igor Fiolić