O nama

Poštovane sugrađanke i sugrađani,

naša gradska četvrt (GČ) jedna je od osam velikogoričkih gradskih četvrti. Nalazi se na zapadu našeg grada od Plesa do željezničke pruge i uključuje kvartove: Podbrežnica, Cibljanica, Kokotovo, Bratstvo, Visoki brijeg, Pionir i Kromosovo. Površinom i brojem stanovnika najveća je u Velikoj Gorici, no prije svega to je naša gradska četvrt, nas koji ovdje živimo.

Grad Velika Gorica osnovao je gradske četvrti radi ostvarivanja neposrednog sudjelovanja građana u odlučivanju o lokalnim poslovima od neposrednog i svakodnevnog utjecaja na njihov život i rad.

Na nama je da se koristimo mjesnom samoupravom kako bismo poboljšali životne uvjete u svojoj gradskoj četvrti. Vijeće naše gradske četvrti konstituirano je 28. 6. 2021. i sastoji se od 15 članova.

Naš rad se zasniva na tri glavna principa: transparentnost, uključivanje građana i suradnja s gradom.

Nove mrežne stranice će na transparentan način pratiti rad vijeća i pružiti aktualne informacije iz naše gradske četvrti.

Često čujem da se ne isplati gubiti vrijeme na bavljenje politikom. U gradskoj četvrti nećemo se baviti nacionalnom politikom, već poboljšanjem života nas koji ovdje živimo bez obzira na stranačku opredijeljenost.
Želimo li živjeti bolje i približiti se razvijenijim državama EU-a, trebamo se aktivirati i početi od svoje gradske četvrti. Nitko ne poznaje naše kvartove bolje od nas koji ovdje živimo. Stoga nam je i dužnost upozoravati na probleme i predlagati rješenja gradskoj vlasti.

Sve vas pozivam da se uključite u rad naše gradske četvrti. Pratite informacije na našem webu mojkvart.info i stupite u kontakt s vijećem putem e-maila gc.miljenko.granic@gorica.hr.

Srdačan pozdrav!
Igor Fiolić, mag. ing. el.
predsjednik vijeća GČ “Miljenko Granić”

Kontakt

e-mail: gc.miljenko.granic@gorica.hr
web: mojkvart.info

Kvart u slikama - fotografije napravio Renato Glogovčan

Transparentnost – Uključivanje građana –  Suradnja s gradom 

Vijećnici gradske četvrti

Mladen Arapović
Ivica Desput, blagajnik
Igor Fiolić, predsjednik
Tomislav Gruja
Ivica Kolarec, povjerenik CZ

Mihael Kuliš
Antonio Kuliš, tajnik
Lucijan Maslać, potpredsjednik
Kristijan Milić, zamjenik pov. CZ
Manuela Munjas

Marijo Njegovec
Dragica Rako Zenić
Snježana Smojvir
Damir Stanilović
Brankica Žugaj