Ovim putem Vas molim pokretanje zahtjeva za postavljanje prometnih uspornika u Ulici Nikole Tesle (na potezu između Kolodvorske ulice i Ulice Slavka Kolara). 

S obzirom na izgradnju novih zgrada u okolnim ulicama (Matije Gupca, bana Josipa Jelačića, Lomnička), ali i u Ulici Nikole Tesle, posljednjih se godina povećao broj stanara gradskih četvrti Miljenko Granić i Kurilovec, a samim time i broj djece. Kako bi djeca iz tih ulica stigla do OŠ Nikole Hribar, moraju prijeći Ulicu Nikole Tesle, koja nije adekvatno označena odgovarajućom prometnom signalizacijom (zona osnovne škole), gdje vozači ne poštuju ograničenje brzine ili druge prometne znakove i samim time ugrožavaju sigurnost naše djece.  Iako su prometni uspornici zastarjela i neodgovarajuća rješenja, smatram kako bi uvelike povećali sigurnost naše djece. Stoga se nadam da ćemo se uspjeti izboriti za postavljanje istih, kako bi  djeca bila sigurnija u prometu i kako bi bezbrižnije mogla pješačiti do škole. (25. 11. 2021.)

Kristina Vujnović

7. 1. 2022. na sjednici vijeća GČ razmatrali smo prijedlog.
Vijećnici koji stanuju blizu kvarta gdje je i Teslina ulica smatraju da bi bolje rješenje bilo napraviti nogostup s južne strane Tesline ulice.